logo

Traditionellt bröd på modernt vis!

I de norrländska skogarna strax söder om Stödesjön är en röd byggnad belägen - en tidigare byskola. Från ett gläntade fönster smiter doften av nybakat bröd ut i den klara luften mellan älvdalgång och höga berg. Byggnaden huserar ett modernt bageri för traditionellt tunnbröd.

Varje dag lämnar cirka 30 000 bröd produktionen. Stor del av brödet från bageriet hamnar i butikshyllor runt om i landet. En del går till restauranter, storkök och förädling av färdiga delikatessmörgåsar till försäljning. En femtedel lämnar landet och hittas som delikata klämmor på såväl internationella flygplatser som i gatuhörn av Paris.

I din butiks brödhylla kan du finna dina egna favoriter av Stödebröds tunnbröd. Vissa bakade enligt traditionella och välbeprövade recept sedan 1950-talet och andra utvecklade under åren för att möta nya smaker. Alla varianter av mjukt och hårt tunnbröd är framtagna för att ge en njutbar upplevelse.

Vår histora

Stödebröd är ett familjeföretag som drivs i tredje generationen. Makarna Rune och Majvor Edström startade verksamheten 1958 i ett gammalt pepparkaksbageri med vedeldad bakugn.

Som så många andra företagare från mitten av 1900-talet började Rune Edström som springpojke. Han hjälpte sin far som var fiskhandlare med att köra ut strömming, tunnbröd och fågel till butiker och gårdar runt om Stöde i Medelpad.

» Läs mer

Kontakta oss

Tel: +46 (0)691 52000
E-mail: stodebrod@stodebrod.se
Loböle 186, SE-860 13 Stöde
Sweden